14 april 2021

ADSE organiseert online masterclass over Safety Management Systems (SMS) voor luchtvaart en rail op 11 mei 2021

ADSE organiseert online masterclass over Safety Management Systems (SMS) voor luchtvaart en rail op 11 mei 2021

HOOFDDORP - NL, Rail en Luchtvaart zijn gescheiden transportwerelden. Maar ook werelden met grote overeenkomsten, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Beide werelden maken al jaren gebruik van kwaliteitssystemen om veiligheid te verhogen.

Veiligheid is geen binair begrip

Kwaliteitsdenken maakt vaak gebruik van binaire (goed-fout) metingen door middel van audits op producten en processen. Hierbij is de aanname dat deze aanpak leidt tot verhoging van de veiligheid.

Veiligheid is echter geen binair begrip. Het kent vele factoren die constant aandacht moeten krijgen, zowel op de werkvloer als op strategisch niveau. Een goed Safety Management System (SMS) draagt hieraan bij, waarbij aandacht voor veiligheid een integraal onderdeel is van de bedrijfsprocessen.

SMS wint terrein

Luchtvaartmaatschappijen werken al jaren met SMS, maar het vindt nu ook zijn weg naar ontwerp, productie en onderhoud. Voor de railsector is recent nieuwe regelgeving van kracht die het al ingevoerde SMS naar een hoger niveau moet gaan tillen.

SMS is hét gereedschap om te sturen op veiligheid. Daarom bieden ADSE en Intergo luchtvaart- en spoorwegondernemingen kosteloos een online Rail & Luchtvaart SMS MasterClass aan op dinsdag 11 mei 2021 van 15:30 – 16:30.

Aanmelding

Wil je meer te weten komen over SMS? Hoe implementeer je SMS en pas je het toe in de organisatie? Hoe meet je de volwassenheid van jouw SMS? En welke processen, methoden en technieken zijn er eigenlijk in een SMS? Meld je dan nu aan voor deze online Masterclass via jeroen.brandse@adse.eu.