15 april 2021

ADSE geeft luchtvaart start-ups en scale-ups vleugels

ADSE geeft luchtvaart start-ups en scale-ups vleugels

Hoofddorp, NL – Met 25 jaar ervaring als onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau is ADSE een toonaangevende naam in de luchtvaart. En nu gebruikt ADSE haar kennis en ervaring als EASA ontwerporganisatie (DOA) om luchtvaart start-ups en scale-ups vleugels te geven.

Een nieuw luchtvaarttijdperk

Er breekt een nieuwe tijd aan voor de luchtvaart. Een tijd van ‘Urban Air Mobility’, van elektrisch vliegen en van waterstofaandrijving. Innovaties die tot voor kort sciencefiction leken zijn inmiddels werkelijkheid geworden. Maar deze innovaties komen niet zonder slag of stoot. Ze kosten tijd, doorzettingsvermogen en veel geld.

Commerciële luchtvaart is complex. Een onvolledig overzicht van de levenscyclus van het vliegtuig leidt tot incomplete eisen voor bijvoorbeeld certificatie of onderhoud. Het is de oorzaak van veel mislukkingen.

Een blauwdruk voor succes

Het ontwerpen van een nieuw vliegtuig betekent het samenbrengen van veel conflicterende eisen en belangen. Met name voor start-ups met innovatieve producten is dit een grote uitdaging en liggen dure missers op de loer.

Daarom heeft ADSE een blauwdruk gemaakt van het gehele ontwikkelproces. Een gestructureerd handboek dat alle technische en organisatorische aspecten belicht van de gehele levenscyclus van het vliegtuig. Het biedt helderheid, houvast en rust.

Van concept tot certificatie

Onze blauwdruk beschrijft elke stap van het ontwikkelproces. Van de eerste haalbaarheidsstudie tot het detail ontwerp, van testen tot certificatie, van innovatie tot serieproductie.

De blauwdruk dient als leidraad voor organisatieontwikkeling, milestone planning en de samenwerking tussen de vliegtuigproducent, zijn toeleveranciers en de luchtvaartautoriteiten.

ADSE geeft je vleugels

ADSE ondersteunt het ontwerpproces, system integratie, industrialisatie, en het opzetten van een nazorgorganisatie. Verder helpt ADE bij het behalen van een DOA, POA en MOA erkenningen. En onder onze eigen DOA (EASA.21J.481) doen we zogenaamde ‘minor’ en ‘major modifications’ en ‘repair designs’.

ADSE geeft jouw start-up en scale-up vleugels.

Meer informatie

Referenties op aanvraag.

Voor meer informatie, neem contact op met Eric van der Veen: eric.vanderveen@adse.eu